Güvenlik eğitimi alıp güvenlik görevlisi olmak isteyen kişilerin kafasındaki tüm soruların cevaplanması ve özel güvenlik olma yolunda bir rehber niteliğindeki bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyor ve tüm detayları sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Güvenlik Eğitimi (Tüm Detaylar)
Güvenlik eğitimi alarak özel güvenlik görevlisi olmak isteyen kişiler öncelikli olarak bir tercihte bulunması gerekir. Bu tercih silahlı özel güvenlik olmak mı? Yoksa silahsız özel güvenlik olmak mı? Bu iki seçimden bir tanesi size yol gösterecektir. Ancak bu seçimleri de yapabilmek için bazı şartlar vardır.
Silahlı güvenlik eğitimi almak için en az 21 yaşında olmalı ve en az lise mezunu olmanız gerekir. Silahsız güvenlik eğitimi almak için ise 18 yaş üstü ve en az ortaokul mezunu yani 8 yıllık eğitim bitirip diplomanızın olması gerekir. Şimdi sizlere hem silahlı güvenlik eğitimi hemde silahsız güvenlik eğitimi detaylarını paylaşalım.
Silahlı ve Silahsız Güvenlik Eğitimi
Silahlı veya silahsız güvenlik eğitimi almak için ilk adım kursumuza kayıt yaptırmaktır. Kayıt olmak için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gereklidir.
Silahlı Güvenlik Eğitimi Kayıt Evrakları
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Diploma Fotokopisi
2 adet Biyometrik Resim
Sağlık Raporu Heyet Raporu (Devlet Hastanesinden ve raporun karar kısmında “Silahlı Güvenlik Olur “) ibaresinin yazması gereklidir.
Silahsız Güvenlik Eğitimi Kayıt Evrakları
Nüfus Cüzdan Fotokopisi
Diploma Fotokopisi
2 adet Biyometrik Resim
Sağlık Raporu Heyet Raporu (Devlet Hastanesinden ve raporun karar kısmında “Silahsız Güvenlik Olur “) ibaresinin yazması gereklidir.
Silahlı ve Silahsız Güvenlik Eğitimi Neye Göre Seçilir?
Yaş ve mezuniyet şartları tuttuktan sonra kayıt olmak için silahlı güvenlik eğitimi veya silahsız güvenlik eğitimi seçimi yapmanız gerekiyor. Peki silahlı olursa ne olur? Silahsız olursa ne olur?
Point Güvenlik olarak tavsiyemiz silahlı güvenlik olmaya şartlar tutuyorsa mutlaka silahlı güvenlik eğitimi almanızdır. Bunun nedeni ise silahlı güvenlik kimlik kartı alan bir kişi hem silahlı projelerde hemde silahsız projelerde görev alabilirken silahsız güvenlik kimlik kartı alan bir kişi sadece silahsız projelerde görev alabilir. Ayrıca silahlı projeler silahsız projelere göre biraz daha fazla maaş alma olasılığı oluyor.
Güvenlik Eğitimi Ne Zaman Başlar?
Güvenlik eğitiminiz kurumumuza kayıt olduktan sonra en kısa zamanda başlatılır. Dersleriniz başladıktan sonra uzman eğitici kadromuz sizi özel güvenlik sınavlarına hazırlarlar. Amacımız sizi en iyi şekilde özel güvenlik olarak eğitip, özel güvenlik sınavını bir kerede geçmenizi sağlamaktır.
Güvenlik Eğitimi Ne Kadar Sürer?
Güvenlik eğitimi silahlılar için 15 gün, silahsızlar için 13 gün sürer. Bu eğitimler günde en fazla 8 ders saati olmak üzeredir. Ders saatleri 40’ar dakikadan oluşur. Dilediğiniz şekilde sabah veya öğleden sonra gruplarında yerinizi ayırtabilirsiniz.
Uzman eğitmen kadromuz genel kolluk çalışanları veya emeklilerinden oluşur. Konusunda uzman, doktora yapmış ve polis, jandarma olarak kamu sektöründe yıllarca hizmet vermiş kişilerdir.
Güvenlik Eğitimi Sonrası Sınavlar Zor mu?
Güvenlik eğitimi sonrasında gireceğiniz özel güvenlik sınavları zor değil. Hele ki uzman eğitmenlerimiz ile sınava hazırlık yaparsanız hiç zor olmayacaktır.
Ancak sınav zorluğunu sizler şu şekilde anlatabiliriz. Güvenlik ile alakalı olmayan herhangi birini özel güvenlik sınavlarına sokacak olsak genel kültür ve dışarıdan bildiği konularla sınava girecek olsa maksimum 30-45 soru arasında doğru yapabilmektedir. Bu nedenle bu soruya cevabımız zor değildir olacaktır.
Eğitimler Kaç Gün ve Hangi Dersler Görülecek?
Özel güvenlik eğitimleri toplamda 15 gün sürmektedir. Eğitimler güvenlik ile alakalı temel dersler ve branş derslerinden oluşmaktadır. Bu dersler sırasıyla;
Özel Güvenlik Hukuku ve Kişi Hakları
Güvenlik Tedbirleri
Kişi Koruma
Genel Kollukla İlişkiler
Silah Bilgisi ve Uygulamalı Atış
Kalabalık Yönetimi
Uyuşturucu Madde Bilgisi
Etkili İletişim
Temel İlk Yardım
Güvenlik Sistem ve Cihazları
Yangın Bilgisi Eğitimi
Güvenlik Eğitimi Sonrasında İş Olanakları Nasıl?
Sınavlarda başarılı olup özel güvenlik kimlik kartınızı aldıktan sonra bir çok iş kapısı sonuna kadar açılacak ve özel güvenlik projelerinde görev alabileceksiniz. Peki nerelerde çalışabilirim?
Bankalar
Hava limanları
Okullar
AVM’ler
Kamu Kurumları (Adliye, Vergi Dairesi, Belediye vb.)
Holdingler
Fabrikalar
Siteler
Hastaneler
Metro – Metrobüs
Otogar
TCDD
Otoparklar
Spor Müsabakaları
Konserler
Mitingler ve Etkinlikler
Yukarıda saydığımız ve daha sayamadığımız bir çok projede kimlik kartınızı aldıktan sonra çalışabilirsiniz. Güvenlik görevlisi olduktan sonra daha doğrusu güvenlik kimlik kartınızı aldıktan sonra iş bulamamak zor olandır. Çünkü çok fazla projede güvenlik görevlisi aranmaktadır.
Güvenlik Sertifikası Nedir?
Güvenlik sertifikası nedir? Güvenlik kimlik kartı nedir? Bir çok özel güvenlik adayı bu iki belgeyi birbirine karıştırmaktadır.
Özel güvenlik sertifikası eğitimleri gördükten sonra gireceğiniz sınavı kazandığınız taktirde verilen sertifikadır. Bu sertifika ile çalışamazsınız. Bu sertifikayı aldıktan sonra Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne müracaat ederek özel güvenlik kimlik kartı alınır. Özel güvenlik kimlik kartının nasıl alınacağı ile alakalı tüm bilgileri bizlere sorabilirsiniz.
Güvenlik Eğitimi Ücretleri
Özel güvenlik eğitimi almak isteyenlerin en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de bu işin kaç paraya patlayacağı konusudur. Ekonomi oldukça önemlidir ve ne zaman ne kadar harcama yapacağınızı bilmeniz gerekir.
Silahlı güvenlik kimlik kartı almak isteyen bir kişi 2021 yılı için maksimum 2300-2400 TL arasında bir harcama yapacaktır. Bunun yarısı sınava girmeden önce yarısı da sınava girdikten 1 ay sonra harcanmaktadır.
Silahsız güvenlik kimlik kartı almak isteyen bir kişi için ise 2021 yılı için maksimum 2000 TL gibi bir ücrete tekamül etmektedir. Bu ücretler kimliğinizi alıp cebinize koyana kadar olacak tüm masraflar için geçerlidir. Nedir bu masraflar diye soracak olursanız, kurs ücreti, sağlık rapor ücreti, atış ücreti, sınav harcı, kimlik kartı ücreti, kimlik harcı ücreti kısacası tüm ücretler dahildir. Ücretler ile alakalı daha fazla detay almak isterseniz güvenlik kurs ücretleri yazımıza göz atmanızı tavsiye ederiz.